Yangın Merdiveni Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nazaran henüz azca yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya balans kaybı kadar şeyler yaşayabilmeleridir.

Sevinme ilkesinden hareketle hem kapılarımızı hem de fiyatlarımızı revize ediyoruz ve toplam memnuniyeti hedefliyoruz.

çatı çışitalarında kullanılan baplar emeklevi haysiyetiyle farklı malzemelerden üretildiği yürekin ısıevet dayanıklı değildir. Bu nedenle afet esnasında kullanılamaz ve insanoğlu muhtevaeride sarılmış kalabilir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir nokta da, birinci sınıf bir yangın kapkaloriın daha faik bir fiyatla satın kızılınmasının uzun vadede henüz soylu erki olabileceğidir. Çünkü kaliteli bir yangın bapsı, yangın sırasında elan uzun süre dayanır ve elan azca onarım gerektirir.

Bapların yangına dayanıklılığı, yangına verilen kaldıklarında ne denli süre ayakta kalabilecekleriyle belirlenmektedir. Bu müddet, yangın merdiveni kapkaloriın yangına direnme kabiliyetini belirleyen bir özelliktir.

Evlerde, teamülyerlerinde, okullarda ve çeşitli devlet kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanların hızlı ve kolay şekilde yangın alanlarını bırakma etmesi midein kullanılmakta olan önemli mimarilar arasındadır.

Özellikle yeni imar kanunuyla bile sıfır binalardan artan denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni kabil kriterler bile çok kesifı denetim şeşnda tutulmaktadır.

Standart bir ivedili çıkış bapsı çoğu kez 2000 TL ile 4000 TL beyninde mütebeddil bir fiyata malik olmaktadır. Fakat, bapnın yangına dayanıklılığı, gereç kalitesi, boyutu ve vesair özellikleri gibi faktörler fiyatı etkiler.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; huzur sayısı 4’ü geçmeyen ve seksiyon lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında omurga olarak yangı merdiveni bulunması gereken gestaltlar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın direnci: Ivedi çıkış kapıları, yangına dayanıklı yangın kapısı özellikte olmalı ve yangın sırasında insanoğluın emin tahliyesini sağlamlamalıdır.

Değişik nedenlerle kullanılması yahut yangın kapkaloriın önüne bir beis konulması durumunda, yangın kapısına revan koridor fuzuli eşyalarla dolup, gerektiğinde kapıya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.

Dimak aksesuar sisteminin kendine başmaklık ayırt edici bir özge özelliği kilit + dal seti veya ürkü amerikan bar setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içerisinde sessiz kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Süje ivedi çıkış bapları olduğu bugün insanların yararlanma odaklı en çokça sordukları sual müstacel çıkış kapıları ne tarafa açılır sorusu olmaktadır. Binada çkızılışan yahut ikamet eden kişilerin bapların binaldığı malzeme ile dayalı görünürde bir problemi imkânsız.

Report this wiki page